Home | Register | Login | Contact

The Company You Keep
The Purge Erased

Öne Çıkanlar:
Pacific Rim- Pasifik Savaşı:
Transformers benzeri filmler seyrediyorsanız tam size göre. Denizden Kaiju adı verilen yaratıklar yükselmeye başlayınca, milyonlarca insanın canına mal olacak ve insan kaynaklarını tüketen bir savaş başlar. Bu devasa Kaijular ile savaşabilmek için özel bir silah üretilir. Jaeger adı verilen büyük robotlar akılları nöral bir köprüde kitlenmiş iki pilot tarafından beyin gücüyle yönetilir. Ama Jaegerlar bile acımasız Kaijuların yanında savunmasız kalırlar. Yenilmenin eşiğindeki insanoğlunun son çaresi eski pilot (Charlie Hunnam) ve deneyimsiz stajer (Rinko Kikuchi)’dir. Birlikte, kıyamete karşı insanlığın son umudu olacaklardır
Senaryosunu Travis Beacham’ın yazdığı film Oscar® adayı Guillermo del Toro (“Pan’s Labyrinth”) tarafından yönetildi. Kullanıcı pasportları dışında Rim Pasifik filmi pasaport’u hafta içinde cinemu ekibi tarafından da eklenecektir.

The Body- Ceset:
İlginç ve başarılı bir İspanyol  gerilim filmi.  Yurtdışında izleyenler fazla cinsellik bulaştırmadan iyi bir gerilim yapıldığını iddia ediyorlar, bakıp pasaportuna fikirlerimizi yansıtacağız. İş kadını Mayka'nın cesedi morgdan kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de hala meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir.

D-Day:
Bollywood’da Hollywooddan daha fazla film çekildiği halde pek azı Amerika da seyircinin dikkatini cezbedebiliyor. D-day bu dikkati yüksek seyirci ilgisi ile beraber yakalamayı başarmış.  Film Pakistanda saklanan Hindistanın en çok aranan adamını Iqbal Seth’i takip etmekle görevli Wali Khan’ın  (Irrfan Khan) aksiyon dolu mücadelesini konu ediniyor. Bir düğün vasıtası ile Seth’in  ortaya çıkacağını duyan Wali Khan  harekete geçmek için hazırlanmaya başlar ancak hareket günü geldiğinde bazı şeyler ters gitmeye başlar. İrrfan Khan sadec bollywoodda değil tüm Dünyada hayran kitlesi olan bir sanatçı olarak bu filmi sırtlıyor. Cinemu ekibi D-day filmini en kısa zamanda izleyip değerlendirme pasaportunu yayınlayacaktır.

Bu hafta ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler.
1-
The Bear - Ayı (1988) - (L'ours):

2-
Kuruluş (1986)

3-
Horton (2008)

Bu hafta ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler.
1-
My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

2-
Food Inc (2008) - Belgesel niteliğinde