Ana Sayfa | Kayıt Ol | Giriş | İletişim

Cinemu 28 Şubat 2014 / Sinemada Haftanın Fotoğrafı

Cinemu 28 Şubat 2014

Sinemada Haftanın Fotoğrafı, Vizyona Girenler, Güvenli ve Daha Güvenli Filmler

Türkiye’de Vizyona Giren Filmler: (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Şarkı Söyleyen Kadınlarİstanbul’un adalarından birinde muhtemel bir deprem nedeniyle adayı boşaltma kararı alınmıştır. İnsanlar akın akın oradan ayrılırlar ancak küçük bir kesim bu karara uymayarak kalmakta ayak direr. Etrafta kıyamet arifesini andıran bir atmosfer hüküm sürerken geride kalanlar için hayat koşulları günden güne zorlaşacaktır. Film, yaşamları farklı engellerle sıkıştırılmış bir grup kadının, inanç, cesaret ve enerji ile hayatın farklı boyutlarına yaptıkları heyecan verici insani serüvenlerine eşlik ediyor. Trajedilerini, isyan ve hayat şarkılarıyla dönüştüren bu kadınlar, bir türlü çıkamadığı çocukluğuyla erkekliğinde boğulan Adem’i elinden tutmalarıyla, insan olmanın eşsizliğini tattırıyorlar.

Winter's Tale - Kış MasalıEfsanevi New York şehrinde başlayan ve bir asırdan fazla süren Kış Masalı, mucizeler, kesişen kaderler ve iyiyle kötü arasındaki asırlık savaşın hikayesidir.

The Square - MeydanMısır Devrimi iniş ve çıkışlarıyla iki buçuk yıldır devam etmektedir. Haberlerden gördüğümüz sadece kanlı bir savaş, bir seçim ve bir milyon adam yürüyüşü oldu. Meydan ise izleyiciyi haberlerin ardındaki derin, etkileyici, yoğun duygusal drama ve kişisel hikayelerin içine sürüklüyor.

Capital - KapitalMark Tourneuil genç,zeki ve hırslı bir bankacıdır. Phoenix Bank'ın genel müdürü Jack Marmande'nin yardımcılığı konumuna hızla gelen Mark, Jack'in yakalandığı kanser hastalığından sonra işin tüm sorumluluğunu üstlenmiştir. Kendi tarzıyla bankanın yönetimini ele alan Mark başarı basamaklarını hızla ilerlemeye başlar. Birde Amerikan yatırımcıların bankayı gözüne kestirmesiyle süreç hızlanır..

Lone Survivor - Son KalanSon Kalan, yüksek rütbeli bir El Kaide ajanını etkisiz hale getirmek üzere bir dönüştürme operasyonunda görevli ve Afganistan dağlarında düşman tarafından pusuya düşürülmüş dört denizci komandosunun hikayesini anlatıyor.

GulyabaniBaşrollerini Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Melike Öcalan ve Didem Balçın'ın paylaştığı filmde dört kadın, fantastik bir filmin senaryosunu yazmak üzere korku dolu bir ormanda yer alan av evine gider. Dört güzel kadın, atmosferi soluyup mekanı keşfetmeye çalışırken, peş peşe beklenmedik olaylarla karşılaşırlar ve kendi korkuları ile yüzleşmek zorunda kalırlar.

Sürgün İnek: Sarıkız adlı bir ineğin ilkokulun bahçesindeki büstü yanlışlıkla kırmasıyla birlikte gelişen traji komik olaylar ve bu olayların halk üzerinde yarattığı etki beklenmedik ve inanılmaz gelişmelerle devam ederek büyük bir komedi şölenine dönüştü.

August: Osage County - Aile Sırları: Aile Sırları, bir aile krizi onları çocukluklarını geçirdikleri Midwest'teki eve ve kendilerini yetiştiren kadına geri döndürene kadar hayatları birbirlerinden uzak olan Weston ailesinin iradeli kadınlarının karanlık, eğlenceli ve derinden etkileyici hikayesini anlatıyor.

ABD’de Vizyona Giren Filmler (Ek olarak): (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Non-Stop - AralıksızNew York'tan Londra'ya hareket eden bir transatlantik uçuş sırasında hava polisi Bill Marks'ın telefonuna, havayolu şirketinin bir banka hesabına 150 milyon dolar yatırması talimatını veren bir dizi şifreli telefon mesajı gelir. Paranın temin edilmesine kadar geçen her yirmi dakikada bir uçaktan bir yolcu öldürülecektir.

Dabba - Öğle Yemeği KutusuBombay'ın ünlü öğle yemeği dağıtım şirketinin hatalı bir dağıtımı sonucu, genç bir ev kadınıyla yaşlı bir adam öğle yemeği kutuları aracılığıyla birbirlerine mektup ilettikleri fantastik bir ilişkiye başlarlar. Zaman içinde bu kurgu, onları gerçekliklerini ele geçirme tehdidiyle yüz yüze getirecektir.

Stalingrad2. Dünya Savaşı'nın yönünü değiştiren çarpışmaya yöneltilen bir bakış. Bir grup Rus askeri, stratejik bir binanın acımasız Alman askerlerinin eline geçmesini önlemek adına mücadele verirler ve bu sırada orada yaşayan Rus bir kadınla aralarında derin bir bağ oluşur.

Repentance - Pişmanlık: Neredeyse hayatına mal olacak bir alkollü araç kullanma sebepli trafik kazasından yıllar sonra Tommy Carter, kendisini, dünya dinleri ve pozitivizmin sentezini uygulayan bir terapist olarak yeniden keşfeder.

Haftanın Öne Çıkanları:

Lone Survivor - Son Kalan: İki dalda Oscar ödülü adaylığı ile Son Kalan, gerçekten etkileyeci ve çarpıcı bir film...

Non-Stop - Aralıksız: Liam Neeson'dan izlenebilecek yeni bir aksiyon-gerilim filmi olan Aralıksız, izledikten sonra sizin de benzer şekilde düşüneceğiniz gibi, beklenenden daha iyi bir film.

Bu Hafta İçerik Bakımından ‘’Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Nebraska: Yaşlı ve alkolik baba Woody Grant piyangonun kendisine çıktığını öğrenir. Ödülü almak için Montana'dan Nebraska yola koyulmaya hazırlanan Grant kendine bir yol arkadaşı arar. Çevresindekiler onu ciddiye almazlar. Ama oğlu istemeyerek de olmasa ona bu yolculuk da eşlik eder..

The Bucket List - Şimdi Ya Da Asla: Kanser teşhisiyle hastaneye kaldırılan Carter Chambers (Morgan Freeman) zorunlu sebeplerden dolayı çalışma hayatına atılmış ve 45 yıl boyunca otomobil tamirciliği yapmıştır. İyi bir üniversiteyi bırakmak zorunda kalmıştır. Bunun sebebini siyahi,parasız ve bakacağı kişilerin olmasından dolayı olduğunu söyler. Çok zeki ve bilgilidir. Maddi durumu ancak hayatını sürdürebilecek ve üç çocuğunu yetiştirebilecek kadar olmuştur. Çocuklarıyla ve eşiyle mutlu yıllar geçirmiş bir kişidir. Fakat hastalanır ve hastaneye yatar. Hastanede yattığı odaya yeni bir hasta gelir. Kendisi aynı zamanda hastanenin de sahibi olan Edward Cole (Jack Nicholson)dur...

Bu Hafta İçeriği İtibarı İle ‘’En Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Garip Bir Koleksiyoncu22 yıl mezarlıklarda bekçilik yapan Beşir'in ilginç öyküsü. Beşir, ailesinden, çevresinden ve dostlarından görmediği ilgiyi mezarlıktaki ölülerde arar. Onlarla konuşur, acılarını ve mutluluklarını onlarla paylaşır. Ailesi ve çevresinden tüm bağlarını koparan mezar bekçisi Beşir, kendini adadığı ölüler dünyasında, onların resimlerinden garip bir koleksiyon yapar. Onu tedavi etmeye çalışan pisikolog ise Beşir'in dünyasında kendini bulacaktır.

ÇizmeFilm 1950 seçimlerinden sonra Arapça ezan yasağının kalkmasına rağmen yasak uygulamasına devam etmeye çalışan nahiye müdürü ile halk arasında geçen olayları konu etmekte. Bir Karadeniz kasabasında işlenmekte olan olaylar bir dönemin gerçeklerini çarpıcı bir biçimde ele alıyor...