Ana Sayfa | Kayıt Ol | Giriş | İletişim

Cinemu 14 Mart 2014 / Sinemada Haftanın Fotoğrafı

Cinemu 14 Mart 2014

Sinemada Haftanın Fotoğrafı, Vizyona Girenler, Güvenli ve Daha Güvenli Filmler

Türkiye’de Vizyona Giren Filmler: (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Zaman Makinesi 1973Lüks bir hayatı olan Tolga, zengin, şımarık ve kendini beğenmiş bir adamdır. Zaman Makinesi 1973, Tolga’nın günümüzden geçmişe gidişini ve 1973 senesinde başına gelen olayları anlatan, eğlenceli, duygusal, yarı müzikal bir baba oğul hikayesidir.

Allacciate le Cinture - Kemerlerinizi BağlayınDramatik komedi ve romantik öğelerle bezeli film, genç bir kız ve genç bir erkeğin karşılaşmalarını, ve bu çok zıt insanların aralarında doğan kuvvetli aşkı konu alıyor. Bu aşk hikayesi sürerken araya çok kuvvetli bir türbülans giriyor.

Sadece SenKarmaşık ve zor bir dönemden geçen eski boksör Ali (İbrahim Çelikkol) ile sıradan bir hayat süren görme engelli Hazal'ın (Belçim Bilgin) tanışmasının ardından bir süre sonra aralarında büyük bir aşk başlar. Çekingen ve durgun bir ruh hali yaşayan Ali'nin kalbi Hazal'a atmaya başlar. Karşılıklı bu aşk bir gün Hazal'ın hikayesini anlatmasıyla yeni bir boyut kazandırır. Hazal'ın hikayesi Ali'ye hayatındaki yanlışları hatırlatacaktır. Hayatını Hazal'a adayan Ali'nin aşkı için son bir dövüşe daha çıkması gerekecek..

Need For Speed: Hız TutkusuHikaye, ülkeler arası ve zamana karşı yapılan imkansıza yakın bir yarışı anlatıyor. İki yıl hapis yattıktan sonra Tobbey bu yarışta Dino'yu yenerek intikam alma peşindedir. Vaktinde varabilmek içinse yol boyunca polisleri atlatmak, yüksek oktanlı aksiyon dolu bir yolculuğu göze almak ve Dino'nun arabasına koyduğu tehlikeli bir sürprizle baş etmek zorundadır.

Mr. Peabody & Sherman - Bay Peabody ve Meraklı ShermanBay Peabody ünlü bir işadamı, bilim adamı, gurme, olimpiyat madalyalı bir sporcu ve aynı zamanda bir dahidir. Yani dünyanın en başarılı ve zeki köpeğidir. Bir numaralı icadı WABAC makinesinin zaman yolculuğu özelliği vardır. Peabody ve evlatlık edindiği insan çocuk Sherman geçmişe gidip dünyayı değiştiren olayları görmek için bu makineyi kullanırlar. Fakat Sherman zaman yolculuğu kurallarını çiğnedikten sonra kahramanlarımız geçmişi tamir edip geleceği kurtarmak zorunda kalırlar.

The Wind Rises - Rüzgar YükseliyorMiyazaki'nin bu son filminde bir uçak dehası olan baş kahraman Jiro'nun hikayesini izliyoruz.

KöksüzKöksüz, bir kaybın ardından yeniden aile olmayı başaramayan, gün geçtikçe kendini yok eden dört kişinin kaybolma hikâyesidir. Nurcan, kocasının ölümünden sonra üç çocuğu ile baş başa kalır; büyük kızları Feride, ailede baba rolünü üstlenmek zorunda kalır. Zaten tutunacak bir dala ihtiyacı olan Nurcan bu duruma dört elle sarılır, Feride´yi neredeyse kocası yerine koyar ve tüm sorumluluğu ona yıkar. Babasına taparcasına hayran olan evin tek erkeği 17 yaşındaki İlker, evdeki idarenin ablasına geçmesine tepki olarak hızla aileden uzaklaşır. Ergenlik çağında, ailesine en ihtiyaç duyduğu zamanda ne annesine ne ablasına yaklaşabilen evin en küçüğü Özge ise bir kenarda unutulur ve varlığını hatırlatabilmek için çaba harcar durur. Feride´nin evin yükünden bunalıp, kendisiyle evlenmek isteyen Gülağa´nın teklifini çıkış yolu olarak görüp kabul etmesiyle evdeki dengeler alt üst olur. Yönetmen Deniz Katıksız kendi sözleriyle ilk filminde, "arada kalmış, kendine rol biçememiş insanların başkalarınca giydirilen rolleri beceriksizce taşıma çabalarının hikâyesini" anlatıyor.

The Grandmaster - Büyük UstaBruce Lee'nin hocasının filmi. Kung Fu sevenler hayal kırıklığına uğramayacaktır. Cinemu editörlerince hem güvenli hem de kaliteli bulunan bir film.

Sergeant Dursun - Dursun Çavuş1970 yıllarında Adıyaman’da yaşayan Dursun Çavuş postacılık yaparak geçimini sağlayan sade bir vatandaştır. Oğlu Ökkeş’in Belediye Başkanı Reşat Ağa'nın kızına aşık olması ile işler karışır, ağayla ters düşen Dursun Çavuş karısı Server ve kasabalıların gazına gelip emekliliği ister ve belediye başkanlığına adaylığını koyar. Seçim kampanyaları boyunca Dursun Çavuş ‘un yanından ayrılmayan kasabalı bütün masraflarını Dursun Çavuşa ödetirler ve son gün eski belediye başkanının tarafına geçerler. Dursun Çavuş sandıktan 3 oyla ayrılır. Sıcak bir Anadolu öyküsü olan Dursun Çavuş Gerçek hikayeden alınmıştır.

ABD’de Vizyona Giren Filmler (Ek olarak): (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Need For Speed: Hız Tutkusu: Hikaye, ülkeler arası ve zamana karşı yapılan imkansıza yakın bir yarışı anlatıyor. İki yıl hapis yattıktan sonra Tobbey bu yarışta Dino'yu yenerek intikam alma peşindedir. Vaktinde varabilmek içinse yol boyunca polisleri atlatmak, yüksek oktanlı aksiyon dolu bir yolculuğu göze almak ve Dino'nun arabasına koyduğu tehlikeli bir sürprizle baş etmek zorundadır.

Bad Words - Kötü Sözler40 yaşındaki Guy Trilby, Ulusal Kelime Kodlama Yarışması'nın kurallarında bir açık bulur ve yarışmayı sabote etmeye karar verir. Fakat Guy onların zafer ve şöhret hayallerini yerle bir ederken yarışma görevlileri, öfkeli ebeveynler ve hırslı 8. sınıf öğrencileri için bu durumun pek bir karşılığı yoktur.

Veronica MarsHukuk fakültesinden mezun olurken Veronica Mars, amatör hafiyelik günlerini ve Neptune'ü geride bırakır. Prestijli New York hukuk firmalarıyla görüşürken Veronica, cinayetle suçlanan eski erkek arkadaşı Logan'dan bir telefon alır. Sadece Logan'a avukat bulmak için Neptune'e geri dönen Veronica, geride bıraktığını sandığı hayatın içine tekrar çekilmeye başladığını anlar.

Enemy - Düşman: Adam Bell, güzel kız arkadaşı Mary'ye karşı bile ilgisiz olan, asık suratlı, darmadağınık bir tarih profesörüdür. Bir meslektaşının tavsiyesi üzerine izlediği filmdeki bir figüran rolündeki adamda eşini bulur ve oyuncuyu takibe almaya karar verir...

Haftanın Öne Çıkanları:

Mr. Peabody & Sherman - Bay Peabody ve Meraklı Sherman: İçinde iyi bir mizah ve heyecan verici görseller de barındıran bu filmde, dahi köpek Peabody'nin maceralarını izlemekten keyif duyacaksınız.

The Grandmaster - Büyük Usta: Bruce Lee'nin ustasının hayatını anlatan bir başka Kar Wai filmi. Fakat bu sefer de bir kadın kung fu ustası da izliyoruz filmde. Bu ustanın ismi Gong ve Ip'nin dövüş sanatlarındaki tek rakibi.

Bu Hafta İçerik Bakımından ‘’Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Extremely Loud & Incredibly Close - Çok Gürültülü ve Çok Yakın: Genç bir çocuğun, yürek burkan bir kayıptan, kendini keşfetmeye uzanan ve 11 Eylül olaylarının arka planında gelişen yolculuğu. 11 yaşındaki Oskar Schnell, amatör mucitliği, Fransız hayranlığı ve barışçıllığı ile istisnai bir çocuktur. Oskar, 11 Eylül saldırılarında ölen babasına ait bir anahtar bulmasının ardından New York'un beş bölgesini kapsayan acil ve gizli bir araştırmaya koyulur.

Sürgün İnek: Sarıkız adlı bir ineğin ilkokulun bahçesindeki büstü yanlışlıkla kırmasıyla birlikte gelişen traji komik olaylar ve bu olayların halk üzerinde yarattığı etki beklenmedik ve inanılmaz gelişmelerle devam ederek büyük bir komedi şölenine dönüştü.

Bu Hafta İçeriği İtibarı İle ‘’En Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Children of Petroleum - Petrolün Çocukları: Yoksul ailesiyle çöldeki petrol kasabasında yaşayan İsmail, annesinin borcunu ödemek için para bulmak zorundadır. Aksi taktirde kız kardeşini kötü komşu adam alacaktır.

Where is Friends Home? - Arkadaşımın Evi Nerede?: Ahmed, arkadaşının ev ödevini teslim etmek için tam olarak adresini bilmediği yan köye doğru yola koyulur. Bu maceralı yolculuk bize İran'daki kasaba yaşamını yansıtır.