Ana Sayfa | Kayıt Ol | Giriş | İletişim

Cinemu 28 Mart 2014 / Sinemada Haftanın Fotoğrafı

Cinemu 28 Mart 2014

Sinemada Haftanın Fotoğrafı, Vizyona Girenler, Güvenli ve Daha Güvenli Filmler

Türkiye’de Vizyona Giren Filmler: (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

A Thousand Times Goodnight - Binlerce Kez İyi GecelerRebecca tehlikeli savaş bölgelerinde çalışma tutkusu olan bir foto-habercidir. Afganistan'da bir grup kadın intihar bombacının belgeselini çekerken, beklenmedik bir patlama yüzünden ciddi şekilde yaralanır. İyileşme sürecinde İrlanda'daki evinde dinlenirken eşi ve kızı kendisinden işiyle ailesi arasında bir seçim yapmasını isterler.

MeddahAziz, eskiden çok meşhur bir tiyatro oyuncusuyken şimdilerde otel odalarında etrafındaki bir iki dostunun yardımlarıyla yaşamaya çalışan yaşlı bir adamdır. Arada sırada vefalı bir insan olan organizatör Veli'nin ayarladığı gösterilerde meddahlık yaparak kazandığı üç beş kuruş para da ancak otel parasını karşılamaktadır. Hızlı yaşadığı hayat Aziz'in tüm vücudunu özellikle de kalbini fazlaca yormuştur. Fazla yaşayacak zamanı olmadığının farkında olan Aziz geçmişinde yaptığı bir hata yüzünden çektiği vicdan azabını dindirmek, af dilemek üzere son yolculuğuna çıkar. Veli'ye yalvararak dahil olduğu turne ekibi ile çıktığı bu yolculuğun gerçek sebebini Aziz dışında kimse bilmemektedir.

Age of Uprising: The Legend of Michael Kohlhaas - Adalet İçin16. Yüzyılın bir vaktinde at taciri Michael Kohlhaas yeni atlar satın alır ve onları eve götürmek için yola koyulur. Fakat geçmek zorunda olduğu bir sınırda açgözlü yerli bir asilzadenin emriyle mallarının bir kısmı elinden alınmıştır. Yasal yollardan durumun çözülemeyeceğini anlayan Kohlhaas bunun verdiği öfkeyle kanun tanımayan bir desperadoya dönüşür.

Peri MasalıFilm, Mert´in evlenmek istediği Peri´nin isteğini yerine getirme çabasını anlatıyor. Mert, sevdiği kadınla evlenebilmek için hem babası ile olan kötü durumdaki ilişkisini düzeltmeli, hem de Peri ve babasını tanıştırmalıdır.

Beauty and the Beast - Güzel ve Çirkin: Maddi sıkıntı içine girmiş bir tüccarın kızlarından en genç olanı, babasının borcuna karşılık bir canavara kendisini sunar ve canavarla kızın arasında beklenmedik bir aşk doğar.

ABD’de Vizyona Giren Filmler (Ek olarak): (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Sabotage - SabotajÜst düzey bir Uyuşturucuyla Mücadele Timi ekibi, bir uyuşturucu kartelinin evine düzenledikleri baskın sırasında ekip üyelerinin teker teker kaybolduğunu fark ederler.

Cesar ChavezFilm, Chavez'in, çalışmayı bırakmaları durumunda kendi ülkelerine geri gönderilecek olan California'daki çoğu Meksikalı 50.000 mevsimlik tarım işçisini bir araya getirme çabasını anlatıyor. California'nın yerel halkı ve iş verenleri tarafından ayrımcılık ve haksızlığa maruz kalan bu mevsimlik işçilerin çalışma şartları da çok kötü durumdadır. Kendisi de Meksika kökenli bir Amerikalı olan Chavez'in işçiler arasında oluşturmaya çalıştığı bu birlik mücadelesi büyük endüstriyel tarlaların sahipleri tarafından hiç hoş karşılanmayacaktır.

The Raid 2 - Baskın 2THE RAID / BASKIN, bir özel harekat timinin şehrin merkezinden uzak bir mahalledeki bir apartmanın uyuşturucu tüccarı olan sahibini yakalamak için kapıya dayanmasıyla başlıyor. Ancak her bir katı psikopatlar, katiller, çeteler ve hırsızlar için sığınak olmuş bu binaya daha önce hiç baskın düzenlenmemiştir. Haberin yayılmasıyla ışıklar söndürülür ve çıkışlar kapatılır. Vurucu timdeki polisler kısa bir süre sonra kapana kıstırılır ve acımasızca öldürülür. Hayatta kalan sadece bir avuç polis binada mahsur kalır. Kurtulabilmek için apartmanın en üst katına doğru ilerlemeleri gerekmektedir. 30 katı da ayrı bir cehennem olan binada yüzyılın savaşı başlar.

Breathe In - Nefes AlFilm, küçük bir New York taşra kasabasına gelen ve burada ev sahibi ailenin ilişki dinamiklerine meydan okuyarak hayatlarını sonsuza dek değiştiren yabancı bir değişim öğrencisi hakkındadır.

Finding Vivian Maier - Vivian Maier'ı BulmakVivian Maier'ı Bulmak, onyıllar sonra bulunmuş elbise dolaplarında saklı 100.000 fotoğrafın sahibi ve şimdi 20. Yüzyılın en büyük fotoğrafçılarından sayılan gizemli bir dadı hakkındaki belgeseldir. Maier'in tuhaf hayatı daha önce görülmemiş fotoğraflar, filmler ve onu tanıdığını zanneden düzinelerce insanla yapılmış röportajlar araclığıyla gözler önüne serilir.

Hide Your Smiling Faces - Gülen Yüzlerinizi SaklayınBir mahalle trajedisinden sonra iki erkek kardeş, 9 yaşındaki Tommy ve 14 yaşındaki Eric, değişen ilişkiler, doğanın gizemi ve kendi ölümlülükleriyle yüzleşmek durumunda kalırlar.

Mistaken For Strangers - Başkalarıyla Karıştırılan: Eleştirmenlerce beğenilen rock grubu The National'ın solisti Matt büyük bir başarı yakalamıştır. Küçük kardeşi Tom ise hala ailesiyle yaşayan sevimli ve tembel bir film yapımcısı ve metalcidir. Matt, Tom'u The National büyük bir turneye çıkmak üzereyken yardımcı olarak kendilerine katılmasını teklif eder fakat Tom'un bütün turneyi filme çekmeyi planladığından tamamen habersizdir.

Haftanın Öne Çıkanları:

Sabotage - Sabotaj: Schwarzenegger'in bu uzun zaman sonraki yeni işi bir şans vermeye değer ve fragmanlar da pişman olacağınızı söylemiyor.

The Raid 2 - Baskın 2: Baskın 2, ilkinden sonra büyük bir aşama kaydetmiş bir film. Aksiyon sahnelerinin çeşitliliği ve yetenekli oyuncu kadrosu tarafından canlandırılan muhteşem bir hikaye filmi izlemeye değer kılıyor.

Bu Hafta İçerik Bakımından ‘’Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Non-stop - AralıksızNew York'tan Londra'ya hareket eden bir transatlantik uçuş sırasında hava polisi Bill Marks'ın telefonuna, havayolu şirketinin bir banka hesabına 150 milyon dolar yatırması talimatını veren bir dizi şifreli telefon mesajı gelir. Paranın temin edilmesine kadar geçen her yirmi dakikada bir uçaktan bir yolcu öldürülecektir.

Traitor - Hain: Dindar bir müslüman olan Samir Horn,eski bir askerdir ve Amerikan özel operasyon biriminin başında görev yapmıştır. Orta Doğu'ya bomba fitili satan Horn, FBI ajanı olan Ray Clayton'un çalıştığı davada sonuçları tehlikeli görülen bir komplo teorisi ile karşılaşırlar.Olayın arkasında Samir Horn var gibi görünmektedir.

Bu Hafta İçeriği İtibarı İle ‘’En Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

The Last Tombkeeper - Son TürbedarBir sahil kasabasındaki eski bir kalede çok kıymetli bir örtü bulunmaktadır. 12 yaşındaki Cemil bu örtünün bulunduğu kalenin bekçiliğini yapan yaşlı adamla arkadaş olmuş ve ondan geçmişle ilgili hikayeler dinlemektedir. Film, Cemil, yaşlı türbedar ve işleri bozulan Cemil'in babasının etrafında gelişen haysiyet, erdem ve insanlığa dair hikayeyi konu alır.

Black - SiyahMichellle, doğuştan görme ve işitme engelli bir kızdır. Ailesinin bu durumu içselleştirmesi sonucu dış dünyaya hiç bir zaman açılmamış ve bu durumun aksine bir girişimde bulunulmamıştır. Yeni öğretmeni ise ona daha farklı yaklaşımlarda bulunacak ve hayatta her şeyin bitmediğini göstermeye çalışacaktır. Zamanla yetenekleri ortaya çıkacak kız için zorlukları aşmak yaşama amacı haline gelir.